Λιανική Αγορά & Υπηρεσίες

Κλάδος υπηρεσιών και εμπορίου.

Κι όμως το μέλλον της επιχείρησής σας βασίζεται στο… περιβάλλον.

Με περισσότερους από 500 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη, ο κλάδος υπηρεσιών και εμπορίου παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Παρ΄ όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο πιστεύει ότι η επιχείρησή τους επιβαρύνει ελάχιστα ή και καθόλου το περιβάλλον. Αυτή η παρεξήγηση οδήγησε τους επιχειρηματίες στο να μην αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να διερευνήσουν τις επιπτώσεις που στην πραγματικότητα, υπάρχουν. Το 1992 ο οργανισμός Ενωμένων Εθνών δημοσιοποίησε το παρακάτω πόρισμα:

«Ακατάλληλες πρακτικές και συνήθειες στην κατανάλωση και στην παραγωγή, κυρίως στις χώρες που δεν διαθέτουν βιομηχανία, αποτελούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα της εκφύλισης του περιβάλλοντος.»

Κι όμως! Όταν φροντίζουμε το περιβάλλον κερδίζουμε και επιχειρηματικά! Ελαχιστοποιώντας τις συνέπειες που επιφέρει κάθε προϊόν στο περιβάλλον σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του, οδηγεί σε πραγματικά επιχειρηματικά οφέλη. Τα οφέλη της εφαρμογής των κατάλληλων περιβαλλοντικών τακτικών είναι πολλά και συμβάλλουν στη δημιουργία ισχυρών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων ειδικά σε μια εποχή οικονομικών προκλήσεων.

Οι σύμβουλοι της ZOTEN έχουν τη γνώση και την εμπειρία να καθοδηγήσουν την επιχείρησή σας ώστε να ανταπεξέλθει σε μια άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική πρόκληση.  Η ΖΟΤΕΝ, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες της, μπορεί με τη δική σας συνεργασία, να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση πάνω σε ένα εύρος θεμάτων ξεκινώντας από τη διεθνή νομοθεσία που συνεχώς αλλάζει, μέχρι την επικοινωνιακή πολιτική που απευθύνεται στA-market-services (3)ον τελικό καταναλωτή.

Η ανάπτυξη και εφαρμογή Περιβαλλοντικών Συστημάτων Διοίκησης στην Ευρώπη δεν είναι πλέον εθελοντική αλλά απόλυτα υποχρεωτική για κάθε επιχείρηση, ώστε να διατηρήσει τη θέση της στην αγορά.

Σήμερα, σε μια Ελλάδα των προκλήσεων, η βιωσιμότητα και το μέλλον κάθε επιχείρησης, μικρής ή μεγάλης, καθορίζεται και βασίζεται στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Στον κλάδο υπηρεσιών και εμπορίου, η ΖΟΤΕΝ μπορεί να προσφέρει της υπηρεσίες της με στόχο τόσο τη βελτίωση της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας της επιχείρησής σας, αλλά και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας.